همه چیز درباره ریپل و استلار

0 دیدگاه
Rate this post
همه چیز درباره ریپل و استلار
Rate this post

در این پست از آسان ماینینگ در خدمت شما همراهان همیشگی هستیم و به موضوع همه چیز درباره ریپل و استلار می پردازیم. ریپل و استلار، دو رقیب جدی برای یکدیگر محسوب می‌شوند و هر کدامشان با روش خودش، سرمایه‌گذاران را وسوسه می‌کند. مقایسه ریپل و استلار به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند. در این مقاله به بررسی شباهت‌ها و تفاوت‌های ریپل و استلار می‌پردازیم. یکی از رایج‌‌ترین پرسش‌‌هایی است که در دنیای ارزهای دیجیتال پرسیده می‌‌شود، چرا که این دو بلاک چین بسیار به یکدیگر شبیه هستند. این دو غول پول دیجیتال اهداف جداگانه‌‌ای را دنبال می‌‌کنند و طیف‌‌های متفاوتی از مخاطبان را هدف گرفته‌‌اند.

ریپل چیست؟

ریپل یک فناوری‌‌ است که مردم به وسیله‌‌ی آن پول رد و بدل می‌‌کنند، درست همانند پلتفرم اتریوم (Ethereum) که مردم به وسیله‌‌ی آن ETH ارسال و دریافت می‌‌کنند. هدف از ساخت فناوری ریپل این بود که بانک‌‌ها بتوانند عملا بی هیچ هزینه‌‌ای، ظرف چند ثانیه پول را به کشورهای دیگر انتقال دهند. آن‌‌چه سازندگان را به فکر ساختن ریپل انداخت این بود که سیستم‌‌های پرداخت بین‌‌المللی موجود بسیار کند، پرهزینه و ناکافی هستند. جابجایی پول یک صنعت عظیم است و تخمین زده می‌‌شود که بانک‌‌های بین‌‌المللی هر سال بیش از 150 تریلیون دلار پول میان خود جابجا می‌‌کنند. بیشتر این پول به وسیله‌‌ی یک سازمان متمرکز به نام سوییفت (SWIFT) جابجا می‌‌شود. پرداخت پول با سوییفت گاهی چند روز طول می‌‌کشد تا به بانک گیرنده برسد، به ویژه اگر پرداخت با ارزهایی که رواج کمتری دارند انجام شده باشد. همچنین سوییف مجبور است با بانک‌‌ها کار کند تا افرادی که پول را بین خود جابجا می‌‌کنند در یک شبکه قرار گیرند.

همه چیز درباره ریپل و استلار

همه چیز درباره ریپل و استلار

هر واسطه‌‌ای که در جابجا کردن مبلغ نقش داشته باشد کمیسیون دریافت می‌‌کند؛ همین مساله باعث شده ارسال پول به کشورهای دیگر برای بانک‌‌ها هزینه‌‌ی زیادی داشته باشد. در عین حال، ریپل از روشی به نام فناوری دفترثبت توزیع شده استفاده می‌‌کند. این فناوری به بانک‌‌ها امکان می‌‌دهد واسطه‌‌ها را دور بزنند و مبادله به صورت بانک به بانک انجام شود. از سوی دیگر، بانک‌‌هایی که از فناوری ریپل استفاده می‌‌کنند می‌‌توانند ارز رمزنگاری شده‌‌ XRP را به کار ببرند که به تامین نقدیندگی در بین دو ارز مختلف کمک می‌‌کند. در مجموع 100 میلیارد سکه XRP منتشر خواهد شد که سازندگان ریپل نزدیک به 60% از این سرمایه را در اختیار دارد. توجه به این نکته اهمیت دارد که با وجود طراحی پروتکل ریپل برای صنعت بانکداری، همه می‌‌توانند با استفاده از آن، از یک کیف پول به کیف پول دیگر، پول ارسال و دریافت کنند.

 استلار چیست؟

جد مک‌‌کیلب یکی از دو بنیان‌‌گذار ریپل، دو سال بعد در سال 2014 لومن استلار را بنیان نهاد. پیش‌‌تر اشاره کردم که ریپل با XRP تفاوت دارد؛ همین تفاوت میان استلار (Stellar) و لومن (Lumen) هست. استلار یک فناوری است که با هدف ارسال و دریافت پول در زمان کوتاه و با هزینه اندک طراحی شده است. استلار هم برای پردازش تراکنش‌‌ها از پروتکل دفترثبت توزیع شده استفاده می‌‌کند. کدهای استلار بسیار شبیه ریپل است. در حقیقت بسیاری از مردم فکر می‌‌کنند که استلار یک فورک از ریپل است؛ اما توسعه دهندگان استلار لومن می‌‌گویند این طور نیست. به این ترتیب مقایسه‌‌ی استلار و ریپل از همین‌‌ جا آغاز می‌‌شود.

همه چیز درباره ریپل و استلار

همه چیز درباره ریپل و استلار

 

لومن ارز رمزنگاری شده‌‌ای برای فناوری استلار ساخته شده و نام اختصاری آن XLM است که سمبل زیرکانه‌‌ای است. لومن از زمان عرضه‌‌ی عملکرد بسیار خوبی داشته و به یک پول نیرومند چند میلیارد دلاری تبدیل شده که در میان 10 ارز رمزنگاری شده‌‌ی برتر جا دارد. با وجود آنکه بانک‌‌ها می‌‌توانند از استلار استفاده کنند، سازندگان استلار این پروتکل را با هدف به کارگیری در کشورهای در حال توسعه طراحی کرده‌‌اند. ایده‌‌ی ساخت استلار این بود که تمامی شهروندان و سازمان‌‌های کشورهای ضعیف بتوانند از آن برای جابجایی پول در سطح بین‌‌المللی استفاده کنند و ظرف چند ثانیه مبالغ را بدون هیچ هزینه‌‌ای انتقال دهند.

سایلنت باکس 3 ظرفیتی آسان ماینینگ

سایلنت باکس 4 ظرفیتی آسان ماینینگ

سایلنت باکس 6 ظرفیتی آسان ماینینگ

سایلنت باکس 10 ظرفیتی آسان ماینینگ

سایلنت باکس 12 ظرفیتی آسان ماینینگ

شباهت‌های ریپل و استلار

در ابتدا می‌توان گفت برخلاف بیت کوین، که در آن افراد مختلف می‌توانند از توان محاسباتی خود برای کمک به تایید تراکنش‌ها استفاده کنند، نه استلار و نه ریپل از ماینرها استفاده نمی‌کنند. در بیت کوین، هرکسی می‌تواند از توان محاسباتی خود برای تایید تراکنش‌ها استفاده کند یا به اصطلاح ماین کند. هر کامپیوتری که مستقیما به شبکه بیت کوین متصل می‌شود، یک نود نامیده می‌شود و این نودها در کنار هم به کار کردن شبکه بیت کوین کمک می‌کنند. به همین دلیل است که می‌توان گفت شبکه بیت کوین تا حد زیادی غیرمتمرکز است.

اگرچه استلار و ریپل نیز ادعای غیرمتمرکز بودن دارند، اما افراد عادی قادر به راه اندازی نودهای (nodes) شبکه‌های این دو پروژه نیستند. در حال حاضر توسعه‌دهندگان استلار و ریپل، نودهای خود را با استفاده از سرورهای متعددی راه اندازی کرده‌اند. همچنین بانک‌ها و نهادهایی که تصمیم بگیرند از شبکه استلار یا ریپل برای خدمات پرداختی خود استفاده کنند نیز می‌توانند نودهای شبکه این دو پروژه را راه‌اندازی کنند. مزیت نودهای مخصوص این است که پردازش تراکنش‌ها تنها چند ثانیه طول می‌کشد و کارمزدهای آن بطور معمول کمتر از یک سنت است،

دومین شباهت کلیدی استلار و ریپل این است که هر دو از فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT) برای بررسی جابجایی‌های مالی خود استفاده می‌کنند. بلاک چین هم نوعی دفترکل توزیع شده است.

کارمزد در هر دو پروتکل با کم شدن بخشی از یک سکه آنها، برای مثال 0.0001XRP  یا 0.0001XLM  گرفته می‌شود.

یک شباهت دیگر در مورد استلار و ریپل این است که عرضه سکه‌ها در هر دو پروژه شفافیت زیادی ندارد و توسط بنیان‌گذاران و جامعه کوچک آن کنترل می‌شود. برخلاف بیت کوین، که در آن سکه‌های جدید به تدریج توسط افراد شرکت کننده به عنوان ماینر شبکه آن ایجاد می‌شود تا به مقدار حداکثری که از ابتدا برای آن تعریف شده (21 میلیون بیت کوین) برسد، استلار و ریپل می‌توانند حجم سکه‌های در گردش خود را هر زمانی که بخواهند تغییر دهند.

همه چیز درباره ریپل و استلار

همه چیز درباره ریپل و استلار

تفاوت‌های ریپل و استلار

مک کالب بارها عنوان کرده که هدف او کمک به افرادی است که در کشورهایی زندگی می‌کنند که از خدمات بانکی محرومند. این دقیقا یکی از موضوعاتی است که این دو پروژه را کاملا از هم جدا می‌کند. هدف استلار کمک به افراد محروم از خدمات بانکی است در حالی که ریپل، بانک‌ها و موسسات ارائه دهنده پرداخت‌های برون مرزی با سرمایه‌های چند تریلیون دلاری را هدف قرار داده است.  هر دو هدف جالب هستند.

تفاوت کلیدی بعدی مکانیسم توافق جمعی آنها است. مکانیسم توافق جمعی تکنولوژی‌ای است که تراکنش‌ها را بدون نیاز به یک شخص سوم که در سیستم مالی سنتی بانک است، ارزیابی و تایید می‌کند. انواع مختلفی از مدلهای توافق جمعی وجود دارد که مهم‌ترین آنها اثبات انجام کار (PoW) و اثبات دارایی (PoS) است.

یکی از تفاوت‌های اساسی ریپل با استلار و همچنین سایر پروژه‌ها در نحوه ساخت کیف‌پول‌ است. در کیف‌پول‌های ریپل، کاربران حتما باید 20 واحد XRP برای ذخیره اطلاعات کیف‌پول داشته باشند. به همین دلیل است که در مورد ریپل باید بیشتر از سایر ارزها دقت کرد که کیف پول مناسبی را انتخاب کنیم. زیرا در صورتی که بخواهیم کیف پول خود را عوض کنیم و XRP های خود را در کیف پول دیگری ذخیره کنیم، باید به ازای هر کیف پول جدید و آدرس جدیدی که برایمان ایجاد می‌شود، 20 واحد XRP پرداخت کنیم.اما در مورد استلار چنین نیست. هرچند ساخت کیف پول در استلار نیز کارمزد دارد و مانند بیت کوین و بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر رایگان نیست، اما کارمزد آن در مقایسه با ریپل خیلی کمتر است. این کارمزد ناچیز برای این تعبیه شده که از ایجاد تعداد زیادی آدرس جلوگیری شود. مقدار کارمزد در ساخت کیف پول استلار 1 لومن (Lumen)  است.

کلام پایانی

ما تفاوت‌‌ها و شباهت‌‌های کلیدی دو پروژه را با جزییات توضیح دادیم. باید بدانید که این دو پلتفرم (با وجود فناوری مشابه) مسیرهای متفاوتی را برگزیده‌‌اند. با این تفاسیر پرسش کلیدی اینجاست که از دید شما کدام بهتر است؟ اگر جدول‌‌های قیمت دو سکه را بررسی کنید، مشاهده می‌‌کنید که تغییرات قیمت‌‌ آن‌‌‌‌ها بسیار به هم شبیه است. این امر بدان معناست که احتمالا سرمایه گذاران تصمیم گرفته‌‌اند در هر دو پروژه سرمایه گذاری کنند و دلیل آن هم ساده است؛ آن‌‌ها نمی‌‌توانند به طور قطع تصمیم بگیرند که کدامیک بهتر است. به نظر هرگز نخواهیم فهمید. در نهایت باید گفت، هم لومن و هم XRP هر دو عملکرد فوق‌‌العاده‌‌ای داشته اند و فناوری‌‌های استلار و ریپل موفق شده‌‌اند قراردادهای شراکت چشمگیری با شرکت‌‌های مختلف ببندند.

 

 

 

ثبت دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک کنید
مقایسه