کریپتوکارنسی (رمزارز) چیست؟

0 دیدگاه
Rate this post
کریپتوکارنسی (رمزارز) چیست؟
Rate this post

در این مقاله از آسان ماینینگ با شما همراهان همیشگی به موضوعکریپتوکارنسی (رمزارز) چیست؟ می پردازیم.  دنیای دیجیتال، بستری مناسب برای تبادلات ارزی باکمترین هزینه و صرفه جویی دروقت است. پول دیجیتال و ارزهای رمزپایه یاهمان کریپتوکارنسی ها واژه هایی هستند که بارها و بارها به گوشمان خورده اما نمی دانیم چه هستند. با ما همراه باشید تا در ادامه به این سوالات شما پاسخ دهیم.

 

کریپتوکارنسی چیست؟

کریپتوکارنسی  یا رمزارز به دسته‌ای از پول‌های دیجیتال یا مجازی گفته می‌شود که در آن‌ها از رمزنگاری(کریپتوگرافی) برای تراکنش‌های مالی استفاده شده‌است؛ به طوری که رمزگشایی آن‌ها بسیار دشوار و بعضا غیرممکن است. این نوع ارزها توسط مرکز خاصی کنترل نمی‌شوند، سریع و مقرون به صرفه‌اند و محدودیت جغرافیایی را از میان برداشته‌اند؛ و از همه مهم‌تر با دغدغه‌ی حفظ حریم خصوصی ایجاد شده‌اند. پس از تولد بیت‌کوین به عنوان اولین رمزارز کارا در سال ۲۰۰۹ ، تا به امروز بیش از ۱۹۰۰ رمزارز بوجود آمده‌است؛ جدای تعدادی که اسکم و نامعتبرند، تعداد قابل توجهی از آن‌ها بر جنبه‌ی خاصی از بیت‌کوین متمرکز شده و به ارتقا و یا رفع مشکلات آن بخش پرداخته‌اند. برای مثال رمزارز NEM برای افزایش امنیت در حین کاهش هزینه‌های مصرفی به جای سیستم PoW بیت‌کوین، از PoI استفاده می‌کند. یا رمزارز ETH ایده‌ی پلت‌فرم بلاک‌چین قابل برنامه‌ریزی را مطرح کرده و امکان پیاده‌سازی نرم‌افزارها، رمزارزها و یا قراردادهای هوشمند بر روی بلاک‌چین اتریوم را فراهم آورده‌است. در این میان کوین‌هایی مثل Dash، Monero، Zcash و چند رمزارز دیگر به بهبود وضعیت ناشناس نگه‌داشتن افراد پرداخته‌اند و نوآوری‌هایی در این زمینه انجام داده‌اند.

تفاوت رمزارز و پول معمولی چیست؟

تفاوت های زیادی بین رمزارز و پول معمولی وجود دارد که در ادامه، برخی از این تفاوت ها را با هم بررسی می کنیم:

  • ماهیت وجودی: رمزارز ماهیت فیزیکی ندارد و یک رشته کد است که بر روی شبکه بلاکچین ثبت می­‌شود، اما پول­ معمولی مانند ریال، ماهیت فیزیکی دارد.

 

  •  پشتوانهدر گذشته، پشتوانه پول­ های کاغذی مانند دلار، طلای موجود در خزانه دولت­ ها بود. اما امروزه دلار هم دیگر پشتوانه ­ای ندارد و ارز فیات یا پول بی پشتوانه اعلام شده است. از این رو، می توان گفت که کریپتوکارنسی ها نیز مانند پول های کاغذی، پشتوانه ی مشخصی ندارند. پشتوانه کریپتوکارنسی، تقاضا، پذیرش و اعتماد مردم به شبکه است.

 

  • واسطهاستفاده از رمزارز نیاز به واسطه ندارد و شبکه بر اساس سیستم همتا به همتا (P2P) کار می­‌کند. در این سیستم هر شخصی بدون واسطه، می ­تواند ارزهای خود را به شخص دیگری ارسال کند. اما جهت استفاده از پول ­های کاغذی، کاربران به واسطه­ هایی مانند بانک­ نیاز دارند.

 

  • برگشت­ ناپذیریاگر در هنگام نقل و انتقال رمزارز مشکلی رخ دهد و رمزارز به آدرس اشتباهی فرستاده شود، امکان برگشت ارز وجود ندارد (تراکنش­ رمزارزها برگشت­‌ناپذیر است). اما برای پول­ های کاغذی با پیگیری­ های لازم، امکان برگشت پول وجود دارد.
کریپتوکارنسی (رمزارز) چیست؟

کریپتوکارنسی (رمزارز) چیست؟

تفاوت رمزارز و ارز دیجیتال چیست؟

  • واحد ارز دیجیتال یک مفهوم گسترده است که به نوبه خود شامل رمزارز هم می ­شود. در واقع، واحد ارز دیجیتال گروه بزرگی از هر گونه دارایی پولی است که به صورت دیجیتالی وجود دارد.
  • ارز دیجیتال می­ تواند کنترل شده یا کنترل نشده باشد. بانک مرکزی یک کشور می ­تواند یک شکل دیجیتالی از اسکناس­ های ارزی خود را صادر و آن را کنترل کند. اما رمزارزی مانند بیت کوین، تحت کنترل هیچ دولت یا شخصی نیست و برای امنیت معاملات خود از علم رمزنگاری استفاده می کند.
  • ارزهای دیجیتال به دو دسته ی ارزهای متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم می شوند. ارز هایی مانند بیت کوین و اتریوم در دسته ی رمزارزهای غیرمتمرکز قرار دارد. رمزارزهای غیرمتمرکز از طریق شبکه های اختصاصی در اختیار عموم مردم قرار می گیرد. معروف ترین نوع شبکه رمزارزها، شبکه بلاکچین است.

 

سایلنت باکس 3 ظرفیتی آسان ماینینگ

سایلنت باکس 4 ظرفیتی آسان ماینینگ

سایلنت باکس 6 ظرفیتی آسان ماینینگ

سایلنت باکس 10 ظرفیتی آسان ماینینگ

سایلنت باکس 12 ظرفیتی آسان ماینینگ

 

 ویژگی های  مهم کریپتوکارنسی چیست؟

1. دیجیتالی بودن

تمام ارزهای دیجیتال ماهیت فیزیکی ندارند و آنها فقط کدهای صفر و یکی هستند که در شبکه ثبت می­ شوند. در واقع، ارز دیجیتال وجود واقعی ندارد و تنها در کامپیوترها در دسترس هستند.

2. غیرمتمرکز بودن

یکی از ویژگی­ های مهم ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده، تمرکززدایی است. هیچ موسسه واحدی رمزارزی مانند بیت کوین را کنترل نمی ­کند و امکان تصرف و مالکیت یک دولت خاص در این کریپتوکارنسی وجود ندارد.

3. مبادله شخص با شخص

همانطور که گفته شد، کریپتوکارنسی از سیستم همتا به همتا برای انجام معاملات استفاده می ­­کند. در این سیستم افراد بدون هیچ واسطه ­ای می­ توانند به خرید و فروش­ ارزهای دیجیتال بپردازند.

4. حفظ هویت و ناشناس بودن

هنگام استفاده از رمزارز نیازی به شناسایی هویت کاربران نیست و هر کاربر با آدرس کیف پول دیجیتالی خود شناسایی می­ شود. شما مقداری از هر نوع  رمزارز را به فرد دیگری که آدرس کیف پول او را دارید، ارسال می­ کنید و گیرنده آن را دریافت می­ کند. تمام شبکه این فرآیند را بررسی می­ کند که همه چیز درست و اصولی باشد و هر رمزارز فقط یکبار خرج شود. تنها چیزی که دیگران در هنگام نقل و انتقال رمز ارز از شما می­ دانند، آدرس کیف پول شما است.

کریپتوکارنسی (رمزارز) چیست؟

کریپتوکارنسی (رمزارز) چیست؟

5. کاهش هزینه­ ها و افزایش سرعت تراکنش­ ها

از آنجایی که پرداخت­ ها مستقیماً بین کاربران صورت می­ گیرد، رمزارزها می­ توانند با حذف واسطه ­ها، مراحل پردازش و هزینه ­های مربوط به زیرساخت ­ها را بر خلاف روش­ های پرداخت سنتی، از بین ببرند. همچنین، به دلیل اینکه امکان مشاهده تمام تراکنش­ ها در این شبکه وجود دارد، این سیستم می ­تواند به گردش مالی ساده ­تر و شفاف کمک کند.

6. کنترل تورم و تولید بی رویه

رمزارزها به صورت بی رویه تولید نمی ­شوند و دولت یا سازمانی وجود ندارد که هر وقت خواست، بتواند رمزارز را روانه­ بازار کند. ارز دیجیتال غیرمتمرکزی مانند بیت کوین، تعداد محدودی دارد (21 میلیون) و به مرور زمان، تولید آن پیچیده­ تر می­ شود. بنابراین، هیچ دولتی امکان کنترل حجم زیادی از بیت­کوین­ ها و تولید یکجای رمزارزها را ندارد.

7. فراگیر بودن و تسهیل در جهانی شدن کسب­ و کارها

رمزارز یک پدیده جهانی است که هیچ کس قادر به کنترل آن نیست و هیچ دولتی ­نمی ­تواند آن را تحریم کند. بدون نیاز به واسطه و به ­راحتی، می­ توان این نوع ارزها را از ایران به هر کسی و در هر کجای دنیا، انتقال داد.

برترین ارزهای رمزنگاری‌شده بر اساس میزان سرمایه  در بازار:

  1. بیت‌کوین (۱۵۶.۵۲ میلیارد دلار)
  2. اتریوم (۱۷.۵ میلیارد دلار)
  3. ایکس‌آر‌پی ریپل (۹.۸۰ میلیارد دلار)
  4. بیت‌کوین کش (۵.۷۶ میلیارد دلار)
  5. بیت‌کوین اس‌وی (۵.۵۱ میلیارد دلار)
  6. تتر (۴.۱۱ میلیارد دلار)
  7. لایت‌کوین (۳.۵۷ میلیارد دلار)
  8. ای‌او‌اس (۳.۴۲ میلیارد دلار)
  9. بایننس کوین (۲.۶۲ میلیارد دلار)
  10. مونرو (۱.۱۲ میلیارد دلار)

 

ثبت دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک کنید
مقایسه